Дунаївці!!! https://youtu.be/QkJ7853_Wvs

неділю, 16 листопада 2008 р.

Стаття в газеті >> Львівська газета "Нас можуть нагріти!"


Нас можуть нагріти!

Фракція БЮТ у міській раді виявила неоднозначні факти щодо нових тарифів на тепло!

Схоже, в нових тарифах на тепло більше запитань, аніж відповідей. Фракція БЮТ у міській раді два тижні тому таки домоглася створення спеціальної комісії, яка мала докладно розібратися з тарифоутворенням щодо тепла. Й уже сьогодні, 28 грудня, на сесії міської ради комісія надасть звіт. Його основний постулат: нові тарифи на тепло ухвалили непрозоро та без належного вивчення, відтак є всі підстави казати, що міськвиконком, утвердивши ці тарифи, м’яко кажучи, недопрацював.




Кулуарний тариф

Питання тарифів несподівано для всіх стало яблуком розбрату поміж міських обранців. Два тижні тому понад три години в сесійній залі тривала дискусія на, здавалося б, очевидну тему: створювати спеціальну комісію, яка нарешті копне вглиб питання, чи не створювати. «БЮТ» ще раніше декларував, що всі комунальні тарифи мають розглядати прозоро, депутати як представники громади міста мусять грунтовно вивчати їх,  - каже голова фракції БЮТ у міській раді Юрій Гудима. – І саме тут цікаво, що інші політичні сили чомусь найбільше дискутували питання створення цієї комісії, хоча перед виборами всі обіцяли виборцям захищати їхні права і витягнути на світ процес тарифоутворення. Фракція БЮТ звиувачувала в тому, що ми піаримося на тепловій темі, вимагаючи перегляду тарифу. Щоб довести, що це не популізм, ми домоглися створення спеціальної комісії, куди делегувати найбільше своїх представників, а також залучити членів інших фракцій, громадських організацій і фахівців.Найлегше говорити про популізм тощо , але наша фракція «дотиснула» це питання. Наша мета – довести до відома мешканців Львова, наскільки прозорим є тарифоутвореня на тепло та наскільки воно обрунтоване».

         Спершу БЮТ дійсно ініціював скасування тарифів. Можливо, це й було основною причиною звинувачень у політичному піарі на цій темі. Втім після вивчення питання стало зрозумілим, що скасувати ці тарифи неможливо, позаяк процедура затвердження нових тарифів займе 90 днів, а це вже буде кінець опалювального сезону.  Тобто, наголошує голова спеціальної комісії з вивчення питань тарифів на тепло, член БЮТ Олег Породко, й депутати, й мешканці виявилися заручниками непрозоро ухваленого тарифу, який неможиво переглянути. «Саме тому тепер наше головне завдання – принаймні розібратися й на майбутне змусити владу виносити питання тарифів на публічне обговорення й аналіз а не тихцем затверджувати їх. Бо, приміром, я є секретарем профільної комісії інженерного господарства. Нажаль, ми ніколи не роглядали на цій комісії формули нарахування тарифу. Дуже шкода – бо профільна комісія тому й називається профільною, що може мати власні зауваження та рекомендації. Всі тарифи, зокрема й на тепло, ніби спускаються зверху, як доконалий факт – без розгляду й обгрунтування. Власне, тому БЮТ і надалі робитиме все, щоб припинити практику одноосібних затверджень тарифів у виконкомі. Також ми будемо просити депутатів продовжити роботу комісії, адже, пе-перше, за такий малий термін неможливо повністю вивчити питання. А о друге, на підоді нові тарифи на воду, й тут також є небезпека нерозорого розгляду».



Платитимемо за чужі «мобілки»?

         І все-таки львів’янам буде цікаво дізнатися, що вже виявила спеціальна комісія в тарифах на тепло. Члени комісії стверджують, що вони побачили значні розбіжності в цифрах і графіках, які їм подали тепловики. Також членам комісії, не до кінця вдається «вибити» в тепловиків чітко розписані витрати, закладені в тариф. Як зазначає голова комісії Олег Породко, декі складові тарифи (їх змушені платити львів’яни) породжують підозри. У тариф на тепло закладені невиправдані пункти (невиправдані на думки спеціальної комісії).

Цілком зрозуміло, що тепло подорожчало через подорожчання газу (він становить 66% тарифу). Можна ще зрозміти зростання тарифу через підвищення мінімальної зарплати (фонд оплати праці вкупі з нарахуванням на заробітню плату тепловиків становить понад 5% тарифу). Однак, наголошує Олег Породко, не зовсім зрозумілі інші компоненти. Ось приміром у новий тариф (порівняно зі старим) тепловики заклали у півтора разу більше видатків на збут теплоенергії. Хоча системи збути не модернізували. Інша деталь – 10% тарифу становить пункт «загальновиробничі витрати». Оскільки його не розшифровано, то можна фантазувати багато. І припустити, що мешканці Львова можуть платити за що завгодно – наприклад за гарячі батареї в самому «Львівтеплоенерго», за преміальні комусь із працівників підприємства, за видатки на профком теплоенерго, які становлять півмільйона гривень...

         Ще одна цікава річ, яку виявили депутати БЮТ, уперше за останні роки тепловики заклали в тариф для мешканців 3% своєї рентабельності. «Це означає, що мешканці Львова оплачують прибуток для теплоенерго – і це питання дискусійне, чи мали право тепловики включати в тариф власний прибуток, коли так боляче б’ють по кишенях людей подорожчання газу й інших комунальних послуг. Думаю, що за такого різкого підвищення ціни на газ теплоенерго не мало морального права робити це. Зрештою, цьогоріч  місто виділило теплоенерго 30 млн. грн.»,  уважає Олег Породко.



Двотавковий обман

         Окремим предметом вивчення комісії був двоставковий тариф. Про що йдеться? Начебто для зручності львів’ян тариф (180 грн. За гігакалорію) розбили на дві частини: 140 грн. Узимку та 40 грн. Улітку. Депутати виявили, що саме у цьому мешканці дуже програють. Вони не зможуть уже отримати субсидії на літній період, адже фрагментарне ставка тарифу 40 грн. буде недостатньою для нарахування субсидії в літку. Отже, роблять висновок у БЮТ, двоставковий тариф є антисоціальним і мусить бути одноставковим (єдиним протягом року). Інакше із суттево урізаними сібсидіями ризикують залишитися понад 20% львів’ян. Саме таку цифру на замідання комісії озвучила голова міського управління соціального захисту Наталя Федорович. Вона аргументовано розбила за ідею двоставкового тарифу. Також на адресу управління інженерного господарства почали надходити стурбовані доповідні записки від львівських комунальних підприємств (ЛКП), в яких йдеться, що двоставковий тариф є збитковим для ЛКП. Тепер питання – чому все йе «вилізає» лише тепер (кли створено комісію) та чому виконком ще перед затвердженням новоготарифу не вислухав думки своїх управлінь і ЛКП.

         Чи оплачуватимуть люди за новими тарифами – теж питання. Адже, як повідомляє «Львівтеплоенерго», за листопад рівень проплати мешкнців за тепло не перевищує 26%. І це при тому, що в листопаді була чинною стара вартість. Тож є прогноз, що львів’яни не поспішатимуть платити за новими квитанціями. Така собі «громадянська помста» за непрозоро ухвалені тарифи...



Для Газети

Олександр Єкімовських

Гендиректор Міжнародного центру впровадження нових технологій, винахідник каталізатора горіння природного газу



Я запропонував місту модернізацію вже наявних котлів, яка дала б суттєву економію газу, відтак здешевила ці послуги для львів’ян. У мерії цю ідею сприйняли схвально, а от у теплоенерго чомусь були спори. Із 334 котлів, які є в розпорядженні «Львівтеплоенерго», я міг модернізувати 235. Це зайняло б десять днів. Зате зекономило б 40 млн. кубометрів газу – економія на 30%! Тепловики запитали: чому я виступаю проти встановлення нової техніки. На що я відповів: «Чому ж проти? Я модернізую старі котли, щоб ви могли суттєво зекономити, й уже на зекономлені гроші придбати нову техніку через чотири-пять років, коли настане час планового переоснащення котелень. А до того будете економити і по-божеськи братимете кошти з населення, адже економія енергоносіїв буде розючою». Я провів заміри економії, і вони дали такий результат: екологічні параметри з викидів СО кращі у 12-20 разів, а економія газу в модернізованих котлах – до 10 кубів щогодини менше. Щоб довести це, подарував котел приміщенню Ратуші (він і нині обігріває міськраду). Тоді й випливало питання: на пятому поверсі міськради стоять чотири німецькі котли однієї відомої фірми. «Ні, ми там нічого не ставили», сказали тепловики. Я зясував у представництві тієї фірми, що в мерії дійсно встановлено чотири  їхні котли, ще коштували 200 тисячь евро. Тобто 1,2 млн. грн. витрачено на чотири котли, які стоять непідключеними – а я можу модернізувати вже наявні котли і дати економію! Причому німецькі котли трохи вередливі – вони автоматично підключаються, коли температура опускається нижче за 60 градусів (натомість у модернізованому температуру можна регулювати). І будь-ласка один модернізований котел обігріє 9 тис. кв. м Ратуші, споживаючи лише 20 кубів газу щогодини. А німецькі за 200 тис. Евро досі стоять. Мені стає зрозумілим чому керівництво теплоенерго не йде на безкоштовну модернізацію: значно вигідніше закупити нові котли однієї німецької фірми за великі гроші. На модернізацію всіх (!) котлів теплоенерго потрібно три млн. грн. Натомість за ці гроші можна купити лише дев’ять німецьких котлів. І, як повідомили у спеціальній комісії, в проекті бюжету – 2007 на модернізацію тепломереж не закладено нічого...

Немає коментарів:

Дописати коментар