Дунаївці!!! https://youtu.be/QkJ7853_Wvs

четвер, 12 січня 2006 р.

Стаття в газеті >> Крок "Відлуння 750-річчя Теплий подарунок Львову від Олександра Єкімовських"

Відлуння 750-річчя

Теплий подарунок Львову від Олександра Єкімовських



Винахідник та бізнесмен, директор Міжнародного центру втілення нових технологій „Теплоцентр – Академія” Олександр Єкімовських  з нагоди ювілею Львова подарував модернізовані  котельні Львівській мерії та дитячій обласній лікарні „Охмадит”.





– Пане Олександре, який секрет Вашого подарунка?



Я подарував свою роботу, яка  полягала у встановленні на котли каталізаторів горіння природного газу, після чого ККД котлів підвищується до максимально можливого, таким чином відбувається додаткове теплове, радіаційне та конвенційне випромінювання, яке створює додаткову теплопередачу воді, яка тече трубами котла.

Вимірювання, які проводили я та працівники „Львівтеплоенерго”, зафіксували різке підвищення температури полум’я таких котлів  та підвищення температури циркулюючої із котла та назад у котел води за одного і того ж рівня спалювання газу, зафіксованого на лічильнику. Це дало можливість підвищити температуру води в котлі на 10–12 градусів за Цельсієм, а на звороті – підвищити різницю від 7 до 9 градусів, чого на котлах ніколи не було.

Тепер усупереч режимним картам експлуатації котлів, можна за меншого спалювання газу дістати більше тепла для будинку Львівської мерії та дитячої лікарні „Охмадит”, а економія газу для „Львівтеплоенерго” на цих об’єктах може становити  понад 35%.



– Чи буде у такого чудового подарунка продовження?



По-перше, мій подарунок Львову  – це тільки початок великої кампанії з модернізації усіх типів радянських  газових котлів, а їх в Україні понад 50 000.

У Львові таких котлів „НІІСТУ – 5”, як у мерії та лікарні „Охмадит” – 172 котли, і ще 80  подібних до них – із усіх 360 котлів „Львівтеплоенерго”.

За модернізації хоча б 250 котлів протягом опалювального сезону „Львівтеплоенерго” може зекономити до 40 млн. кубометрів газу. А відтак львів’яни, яких ця установа обігріває та забезпечує теплою водою,  економлять гроші.



– Хто з чиновників і як Вам зараз допомагає у просуванні Ваших каталізаторів?



Головним координатором допомоги зараз є „Національне агентство  України з ефективного використання енергетичних ресурсів”, яке і звернулося до мене з пропозицією про випробовування та введення у використання моїх каталізаторів згоряння газу на опалювальних котлах комунальних служб та бюджетних організацій.

Заступник „Агентства”, яке до того було „Комітетом з енергозбереження”, пан Олександр Круть запропонував мені  зробити Львів зразковим містом з економії  газу в Україні  цього отоплювального сезону на базі „Львівтеплоенерго” для подальшого просування моїх каталізаторів усіма регіонами України.

„Агентство” планує провести Всеукраїнський семінар з цього питання за участю „Нафтогазу” і всіх обл-, міськгазів України.

2 грудня у Києві мені запропонували виступити перед головами всіх держобладміністрацій України з повідомленням про впровадження моїх каталізаторів згоряння газу  в котельнях,  на заводах і в побуті. Я максимально  розповім усім зацікавленим в економії газу керівникам областей України з наочними прикладами.



–  Пане Олександре, де ще плануєте  ставити у котли свої каталізатори?



Після Львова – у Львівській області і Вінниці. Там я уже почав ставити і результати відмінні.



– Чи допомагатиме фінансами  „Національне агентство України” Львову у модернізації котлів?



На жаль, це питання ще не вирішене. „Агентство” має допомогати, але воно  не зобов’язане це робити. Воно вважає, що місто має гроші, за які можна здійснити модернізацію котелень, оскільки окупність каталізаторів – від місяця до трьох.



– Як до Ваших розробок ставиться керівництво області?



Я був учасником Міжнародного інвестиційного ярмарку, що проходив 5-7 жовтня у Палаці мистецтв. Розмовляв з  губернатором п. Олійником і з його заступниками. Вони запевняли, що „зелена дорога” для втілення мені гарантована. Наразі ніхто не заважає, як буде далі – залежатиме від Києва.



– Хто з іноземних гостей на ярмарку зацікавився Вашими ідеями?

  

Після усіх публікацій про мене по всьому світу я спілкуюся через Інтернет і свій сайт, тому ярмарок –  лише публічний епізод спілкування. Дуже багато пропозицій співпрацювати з усіх кінців світу. Чесно кажучи, я втомився і хочу підвести риску, бо це триватиме безконечно.



–Чи визначились Ви стосовно партнерів по бізнесу?



Практично, так. По-перше – це держава Україна в особі „Державного агентства з інвестицій та інновацій”; по-друге,  – це „Національне агентство України з ефективного використання енергетичних ресурсів”; по-третє, це приватні особи, які хочуть допомогти мені, собі та Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар