Дунаївці!!! https://youtu.be/QkJ7853_Wvs

четвер, 26 лютого 2004 р.

газета Високий Замок "Пальниками Єкімовських" зацікавились японці" (26 лютого 2004 р.)

Величезний інтерес викликала у читачів “Високого Замку” публікація двотижневої давності “Теплова революція у нашому домі”, де розповідалося про львівського підприємця Олександра Єкімовських.
   
http://www.wz.lviv.ua/articles/27998


Зокрема, про його саморобні теплогенератори з особливого сплаву, використання яких у побуті і на виробництві дасть змогу суттєво зменшити витрати газу, а дефіцитного тепла продукувати більше. Сума річної економії, за розрахунками умільця, у масштабах країни обчислюватиметься десятками мільярдів гривень. До того ж, завдяки здатності “виробляти” інфрачервоні промені, “пальники Єкімовських” (і це підтвердили науковці) значно зменшують кількість шкідливих викидів.

Після виходу “революційної” статті у редакції почервоніли від перенапруги телефони: тисячі людей з усіх куточків України захотіли скористатися винаходом героя публікації. Дзвонили не тільки рядові мешканці напівхолодних будинків, а й керівники великих підприємств, комунальних установ. А також - бюджетних організацій, де, як відомо, кожна копійка на особливому обліку. Олександр Єкімовських відгукнувся на прохання директора Львівської СШ №27 Володимира Прокопенка і минулої суботи встановив у котельні, яка обігріває одну з найбільших у місті школу (її площа 3948 кв.м), своє “ноу-хау”. Модернізація котла НІІСТУ-5 потужністю 0,67 мвт тривала всього дві години. Коли через дві доби роботи у новому режимі взялися за підрахунки, з’ясувалося, що швидкість нагріву котла зросла у 10 разів, його потужність - утричі, а теплотворність підвищилася у 13 разів... Цікаві і такі факти: якщо колишня стандартна горілка при повній потужності (а це 44 кубометри газу на годину) нагрівала 12 тонн води в опалювальній системі лише до 60 градусів, то “пальник Єкімовських” робить це саме при витраті всього 14 кубометрів газу. А за умови повного навантаження доводить воду до кипіння. Іншими словами, “ноу-хау” обігріває школу, витрачаючи тепер втричі менше голубого палива.

Завдяки “Високому Замку” дізналися про диво-пальники львів’янина і японські підприємці, які виявили намір викупити його технологію. Олександр Анатолійович навідріз відмовився від цієї пропозиції, сказавши, що його винахід рідній країні потрібен більше.

Задовольнити величезний попит на нього умілець поки що не в змозі. Але приблизно через два місяці пальники різних модифікацій почнуть масово виробляти і продавати в Україні. Коли це станеться, автор дасть усім знати. Тож просимо у редакцію з цього приводу не телефонувати.


На фото: Олександр Єкімовських разом з директором львівської СШ № 27 Володимиром Прокопенком (у центрі) аналізують перші результати.

Немає коментарів:

Дописати коментар